Kötü ağız kokusuna bitkisel çareler
Birçok zaman kötü ağız kokusundan kurtulmak için değişik yollar deneriz. Bitkisel, kimyasal ve doktora başvurmak gibi çareler ararız. Bunlar kötü ağız kokusunun giderilmesinde etkili olduğu gibi özellikle bitkisel olan ilk başta yaptıklarımızdandır. Bitkisel kötü ağız yada nefes kokusunu giderici yöntemler nelerdir peki…
Bu makalemizde kötü ağız kokusunu giderici yöntemler nelerdir? Bunları açıklamaya çalışacağız,
Kötü ağız kokusu için bitkisel yöntemler,
Nane: Soğan yada sarımsak gibi besinleri tükettiğimizde soluk alıp vermedeki kötü kokuyu giderir. Bir su bardağı kadar suya bir çay kaşığı miktarınca kaynatılmış nanenin karışımı günde iki kere içilebilir.
Kamkat: Kamkat turunçgiller ailesindedir. Kamkatı, portakal, mandalina, limon gibi meyvelerden ayıran özellik ise kabukları ile beraber tüketilmesidir. Kamkat, ağız içinde ağız kokusuna neden olan bakteriler ile savaşta etkili bir yöntemdir.
Maydanoz: Nane ile aynı göreve sahiptir. Maydanoz tüketiminde aşırı kaçmamak koşulu ile günde üç yemek kaşığı ezilmiş maydanozun suyu tüketilebilir.
Anason: Yeteneği gereği ağızdaki bakterilerin üremesini önler. Anasonda yirmiyi aşkın aromatik bileşik ( linalol, estragol, limonen, alfa pinen, v.s) bulunmaktadır. Bu bileşikler nefesin güzel ve taze kokmasına neden olur. Kötü kokular anasonla gizlenebilir. Kötü nefes giderici olarak bir çok kültür anasonu kullanmaktadır. Anason meyvesi, yemeklerden sonra üç yada dört tane çiğnenebilir.